energetisch reinigen, huis
Bewustleven

Je huis energetisch reinigen – Neem afscheid van negatieve energie en laat positieve energie stromen

Voor de meeste mensen is het heel normaal om hun huis regelmatig schoon te maken. Je huis voelt schoon, fris en ruikt weer heerlijk. Maar wist je dat je je huis ook energetisch kun reinigen? Benieuwd wat dat is en hoe je dat doet? Lees snel verder.

De sfeer in een ruimte

Je huis vult zich met energie, zowel jouw energie als die van je bezoek, je buren of ongewenste energie. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je bij een vriend of vriendin op bezoek bent en er een negatieve sfeer hangt. Je kunt niet helemaal plaatsen waar dit aan ligt maar je voelt je daar niet op je plek. Je hebt het misschien ook wel eens op vakantie gehad in een hotel waar je de eerste nachten slecht slaapt terwijl je ontzettend moe bent. Er is iets dat je wakker houdt maar je hebt geen idee wat het precies is.
Ruimtes vullen zich met energie. Dat kunnen positieve of negatieve energieën zijn.  Net zoals je regelmatig je huis stoft, schoonmaakt en stofzuigt zo zou je ook je huis energetisch kunnen reinigen. Dit zorgt ervoor dat je huis weer licht, positief en vrij van zware energieën is.

Je huis reinigen d.m.v. smudgen

Eens in de zoveel tijd merk ik dat ik slechter slaap. Ik slaap onrustig en word heel vroeg in de ochtend wakker met een gestrest gevoel. Op deze momenten weet ik dat het tijd is om mijn huis energetisch te reinigen. Dit doe ik d.m.v. smudgen. Smudgen is een eeuwenoude traditie waarbij er rook wordt gemaakt door smeulende kooltjes met gedroogde kruiden in een grote schelp te leggen. Ik gebruik hier het liefst Salie voor. Want nadat ik dit heb gedaan slaap ik instant beter en voel ik meer rust en ruimte in mijn eigen huis.

Wat heb je nodig om te smudgen?

1 Abalone Schelp
Salie
1 tablet Houtskool
1 groter veer
5 kruidnagels

Negatieve energie weghalen

Zorg dat het houtskool goed brand en leg deze in de Abalone schelp. Leg een paar kleine takjes Salie op het houtskool tabletje. Zorg dat je eerst jezelf goed reinigt door met de grote veer de rook langs je lichaam te verplaatsen. Maak de beweging van je af, je wilt tenslotte van de negatieve energie af. Het is belangrijk dat er in de ruimte waar je gaat smudgen een deur of raam open staat zodat de negatieve energie de ruimte direct kan verlaten. Ga met de schelp en de veer de gehele ruimte door en vergeet vooral niet de hoeken goed mee te nemen. Je kunt hierbij mantra’s zingen of een intentie hardop of in gedachten uitspreken. Als je alle ruimtes in je huis hebt gehad dan kun je de deuren en ramen sluiten en het overgebleven Sali van het houtskool afhalen.

Positieve energie terugbrengen

Vervolgens is het belangrijk om nieuwe positieve energie in de ruimte te brengen. Ik gebruik hiervoor kruidnagel maar dit kan ook met Palo Santo. Leg dit op het houtskooltabletje en herhaal het ritueel zoals bovenstaand maar dan met de ramen en deuren dicht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *