dagboek rennen
Mijnleven

Rennen en 1001 gedachten

Elke week geef ik je een intiem kijkje in mijn gedachten en mijn leven. Een soort wekelijks dagboek waarin ik een momentopname met je deel.

Oorlogsfilm

Ik ren naar de strandopgang en loop door het diepe zand richting de zee. Yes, het is eb wat betekent dat ik kan rennen op harde zand. Ik hoor een oorverdovend lawaai achter me en zie een leger helikopter overvliegen. Waarom vliegt hij hier? Zouden ze aan het oefenen zijn voor de lockdown? Een angstig gevoel bekruipt me en voordat ik het zelf besef heeft een half zelfverzonnen oorlogsfilm zich in mijn hoofd afgespeeld. Ik word bang. Maar besef me gelukkig snel genoeg dat ik bang word van mijn eigen gedachten want als ik heel realistisch ben is er niets om nu bang voor te zijn. Dat is de kracht van gedachten, ze roepen emoties op en voordat je het door hebt ben je er zo in verstrengeld geraakt dat je die emoties als echt beschouwd. Maar dat zijn ze niet, ze zijn gecreëerd door gedachten die ver van het hier en nu afstaan.  

Liefde

Elke dag (behalve in het weekend want dan is het veeeeel te druk) ben ik op het strand. Ik geniet ervan nu het (nog) mag. Ik zie gezinnen op een kleedje zitten, stellen samen wandelen en mensen die er alleen op uit zijn. Ik ging nooit alleen wandelen, ik voelde me dan altijd een beetje treurig, alsof ik daar moederziel alleen liep omdat ik geen vrienden had. Maar in tijden van Corona is het juist de bedoeling dat je tijd door brengt zonder sociale contacten. En terwijl ik verder ren voel ik een enorme verbintenis met de natuur en de mensen om me heen. Het voelt fijn om mensen te zien wandelen. Ik ken ze niet, ben hun gezichten 4 meter verder ook alweer vergeten maar ik voel de connectie. We groeten elkaar, glimlachen naar elkaar alsof we willen zeggen ‘ik zie je, ik begrijp je, we zitten in hetzelfde schuitje’. Het is mooi om te zien dat mensen zich zo snel kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie. Dat er mooie nieuwe dingen ontstaan en dat we meer vanuit liefde naar onszelf en anderen om ons heen gaan kijken. Ik voel de liefde, meer dan ik ooit heb gevoeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *