Dingen die ik doe om mijn leven leuker en makkelijker te maken

Met een fulltime baan, mijn eigen bedrijf, het huishouden, sporten en natuurlijk mijn sociale contacten bijhouden verveel ik me eigenlijk nooit en is er altijd wel wat te doen. Daarom wil ik graag zo kostbaar mogelijk met mijn tijd omgaan en dingen die me op lange termijn energie kosten i.p.v. opleveren zoveel mogelijk beperken of uit de weg gaan.  Soms merk ik dat mensen het leven moeilijker maken voor zichzelf dan het daadwerkelijk is. Door zichzelf allerlei zelfverzonnen verplichtingen op te leggen. Ook ik was hier enorm goed in, totdat ik erachter kwam dat ik mezelf tegenhield in het leven van mijn geluksleven. Namelijk een leuker, makkelijker en energieker leven. Door kleine veranderingen in mijn dagelijks leven door te voeren werd het al stukken eenvoudiger. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch? Lees snel verder om te ontdekken hoe ik dat doe:

 

Ik:

 • Ben lang geleden gestopt met verhalen kijken op Instagram omdat ik eigenlijk niet constant op de hoogte wil zijn van wat een ander aan het doen is.
 • Doe mijn boodschappen 1 keer per week. Ja, dat betekent dat ik van tevoren weet wat ik de hele week eet. Het voordeel is dat het me enorm veel tijd bespaart doordat ik niet elke dag hoef na te denken wat ik wil eten en niet naar de supermarkt hoef.
 • Bestel mijn boodschappen online als ik veel zware artikelen nodig heb.
 • Ben gestopt met me druk maken om dingen die al zijn gebeurd en ik niet meer kan veranderen.
 • Zet mijn Internet en Wifi ’s nachts uit zodat ik ongestoord kan slapen en in noodgevallen telefonisch bereikbaar ben.
 • Heb elke ochtend dezelfde routine voordat ik naar mijn werk ga.
 • Leg een avond van tevoren mijn kleding voor de volgende dag klaar. Hierdoor heb ik ‘s ochtends geen keuzestress.
 • Strijk alleen blousjes en T-shirt die echt gekreukt de was uitkomen.
 • Ben gestopt naar het luisteren naar klagende mensen. 
 • Koop geen kleding in de uitverkoop meer omdat ze in de uitverkoop zijn om ze vervolgens in de kast te laten liggen.
 • Accepteer dat daar waar ik de grootste weerstand voor voel mijn grootste leer les zit.
 • Als ik met de auto wegga rond spitstijd neem ik altijd een appel mee. Zo krijg ik geen honger onderweg en heb ik nog wat te doen als afleiding in de spits als ik weer eens bumper aan bumper op de snelweg stilsta. 
 • Download altijd een paar leerzame podcasts zodat ik die kan aanzetten onderweg met de auto of fiets.
 • Heb mijn Netflix account opgezegd zodat ik minder voor de televisie hang en mijn tijd nuttiger besteed.
 • Schuif rekeningen die ik krijg van bijvoorbeeld de belastingdienst of de zorgverzekering niet meer voor me uit maar betaal ik direct. Elke keer als ik namelijk die rekening in mijn e-mailbox of op tafel zie liggen bezorgt dat me een naar gevoel.
 • Doe kledingstukken die langer dan een jaar ongedragen in mijn kast hangen in een aparte tas die ik achterin mijn kast verstop. Dit bespaard me aan naar gevoel over het feit dat ik de kleding niet draag maar keer op keer wel in mijn kast zie hangen. Na een jaar kijk ik in die tas en als ontdek dat ik het afgelopen jaar niet aan die kledingstukken heb gedacht breng ik ze naar Dorcas.
 • Vouw veel kleding niet goed op waardoor mijn kledingkast altijd een rommel is, en daar maak ik me dus nooit druk om.

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content

Niets missen? Sluit je aan:

Meer geluksstof lezen

10x dingen die mensen doen die eigenlijk best raar zijn

1. Dat sommige mensen op hun gemakje door de winkel slenteren en dan bij de kassa staan te zuchten als ze wat langer moeten wachten in de rij omdat ze dan plotseling haast hebben. 2. Mensen die hun auto zo dicht mogelijk bij de ingang van de sportschool parkeren om...

Het doel van het leven –levenspad en zielsbestemming

Sta jij wel eens stil bij de vraag wat je hier eigenlijk op aarde doet en wat het doel is van het leven? Je kunt hier eindeloos over nadenken, er zijn talloze boeken over geschreven maar niemand heeft het antwoord nog gevonden. Dat is ook niet zonder reden.. er is...

Mijn ontdekkingsreis: dit is wat ik doe om mezelf te ontwikkelen

De afgelopen jaren hebben ik me verdiept in zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik noem het een ontdekkingstocht naar mezelf. Ik wilde ontdekken waar ik gelukkig van word, welke overtuigingen ik over mezelf en de wereld heb, wat ik heb meegekregen vanuit mijn...

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content.

Blijf op de hoogte