Het doel van het leven –levenspad en zielsbestemming

Sta jij wel eens stil bij de vraag wat je hier eigenlijk op aarde doet en wat het doel is van het leven? Je kunt hier eindeloos over nadenken, er zijn talloze boeken over geschreven maar niemand heeft het antwoord nog gevonden. Dat is ook niet zonder reden.. er is namelijk geen antwoord op deze vraag. De vraag is wat je hier op aarde wilt doen en bijdragen.

 

Het bewandelen van je levenspad

De wereld verandert continue en we leven in een tijd waarin deze veranderingen, technieken en mogelijkheden soms niet meer bij te houden zijn. Door deze snelle manier van leven is het niet altijd even makkelijk om de verbinding met jezelf en de connectie met je ziel te voelen. Hierdoor leven mensen op de automatisch piloot. Het voelt voor sommige mensen alsof ze een pad bewandelen dat niet van hen is . Een pad dat is uitgestippeld door de maatschappij en die ze bewandelen omdat ze denken dat het zo hoort maar eigenlijk hebben ze ook het gevoel dat er iets niet klopt. Op het moment dat je geboren wordt is er voor jou een bepaald pad uitgestippeld. Dit noemen we ons levenspad. Ook wel zielenopdracht genoemd. In je leven gebeuren er bepaalde dingen waardoor je van dit pad kunt afgaan. Het niet volgen van je eigen pad zorgt ervoor dat je verwijderd raakt van je authentieke zelf. Dit kan leiden tot een gevoel van verloren, verdwaald of energieloos zijn en zelfs tot een burn-out.

 

Zoektocht naar jouw waarheid

Op zo’n moment is het de kracht om je eigen verleden/levensverhaal te onderzoeken. Wat is er precies gebeurd waardoor je niet meer je levenspad bewandelt? Wat heeft ervoor gezorgd dat je je zo lusteloos en niet blij voelt, dat je nergens meer warm voor loopt en niet doet wat je echt wilt. Het onderzoeken van dit levenspad kan heel confronterend en pijnlijk zijn. Dit komt omdat je écht gaat kijken naar wie je werkelijk bent. Oude pijnen uit het verleden zul je opnieuw beleven en voelen. Het is een zoektocht naar jouw eigen waarheid. Gevoelens en ervaringen omzetten in woorden die betekenis geven aan jouw leven. Er zullen herinneringen omhoog komen die je ver weg hebt gestopt. Nu vraag je je misschien af waarom je dit zou doen als het best een lastige weg is? Ik ga je het uitleggen.

 

Levenslessen leren en patronen herkennen

In je leven zullen er bepaalde mensen en gebeurtenissen op jouw pad komen. Soms zijn dit hele leuke mensen en soms zijn dit mensen die niet het beste met je voor hebben. Je hebt vast wel eens gehoord dat sommige vrouwen altijd foute mannen treffen. Dat is niet een kwestie van pure pech. Je krijgt namelijk mensen op je pad om er levenslessen van te leren. Soms zijn dit leuke lessen en soms pijnlijke en moeilijke. Als je er geen levensles uithaalt dan zullen dit soort mensen keer op keer op je pad blijven komen, totdat je er wat van leert. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die foute mannen blijven treffen meestal een problematisch verleden hebben. Bijvoorbeeld doordat ze geen veilig thuis hebben gehad, weinig liefde of een dominante vader. Ze zoeken dan iemand waar ze op kunnen leunen. Juist in dit soort situaties is het heel waardevol om je eigen levensverhaal te onderzoeken. Pas als je kunt achterhalen waar je terugkerend patroon vandaan komt kun je dit patroon doorbreken. In dit geval: juiste mannen aantrekken.

 

Leven vanuit je hart

Op alle gebeurtenissen in het leven reageert je lichaam. Bijvoorbeeld door een denkbeeldige muur om je hart te bouwen. Als je vaak gekwetst bent zul je je hart sluiten voor liefde en jezelf extra beschermen door je niet kwetsbaar op te stellen. Misschien ben je het vertrouwen in andere mensen kwijt geraakt door heftige gebeurtenissen. Heb je angsten gecreëerd voor bepaalde situaties of ben je enorm onzeker door wat anderen tegen je hebben gezegd. Het belangrijkste is bewustwording. Zodra je je hiervan bewust bent en de invloed die dit heeft op jouw geluk en leven kun je er wat aan veranderen. En dit kan alleen veranderen door écht naar jezelf en het verleden te gaan kijken. Durf de verbinding met je hart aan te gaan. Door het antwoord te vinden in jouw levensverhaal vind je het antwoord op de vraag wat het doel is van je leven. Het antwoord ligt namelijk niet ver weg, het antwoord ligt in het leven zelf. Welke keuzes maak jij in het leven die jou gelukkig maken? Door te leren leven vanuit je ziel kun je jouw unieke levenspad gaan bewandelen in vrijheid en vanuit liefde voor jezelf.

 

 

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content

Niets missen? Sluit je aan:

Meer geluksstof lezen

10x dingen die mensen doen die eigenlijk best raar zijn

1. Dat sommige mensen op hun gemakje door de winkel slenteren en dan bij de kassa staan te zuchten als ze wat langer moeten wachten in de rij omdat ze dan plotseling haast hebben. 2. Mensen die hun auto zo dicht mogelijk bij de ingang van de sportschool parkeren om...

Mijn ontdekkingsreis: dit is wat ik doe om mezelf te ontwikkelen

De afgelopen jaren hebben ik me verdiept in zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik noem het een ontdekkingstocht naar mezelf. Ik wilde ontdekken waar ik gelukkig van word, welke overtuigingen ik over mezelf en de wereld heb, wat ik heb meegekregen vanuit mijn...

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content.

Blijf op de hoogte