Waarom het gras altijd groener is aan de overkant – 5 tips om jezelf niet met anderen te vergelijken

Vergelijk je je eigen leven regelmatig met dat van een ander en lijkt het leven van een ander soms veel leuker dan het jouwe? Ontdek waarom het gras niet altijd groener is aan de overkant met onderstaande tips. 

 

 

Dat wat je vertelt wordt is dat wat je weet

Wees je ervan bewust dat mensen geneigd zijn om alleen hun successen en leuke momenten in het leven te delen. Als iemand jou vraagt hoe je weekend was vertel je welke leuke dingen je hebt meegemaakt toch? Of vertel je ze ook dat je ruzie had met je partner, je kind de bank had onder gespuugd of je verwarming kapot was waardoor je het hele weekend in de kou zat omdat er geen reparateur was die in het weekend kon komen? We willen graag de beste versie van onszelf laten zien en de leukste versie van ons leven. Dus dat is vaak wat we met mensen delen. Hierdoor lijkt het leven van een ander misschien veel leuker dan het in werkelijkheid is.

 

Social media is niet het echte leven

Ik heb het al eens gezegd en ik ga het nog veel vaker zeggen. Social media is geen afspiegeling van het echte leven. Ben je aan het scrollen door de verkenningspagina of het account van de mensen die je volgt? Realiseer je dan dat alleen de ‘beste’ foto’s worden gepost. En dat er minstens 50 foto’s gemaakt zijn van dit ‘perfecte’ moment tot de ‘goede’ foto er tussen zat. Voel jij je onzeker worden door foto’s van fitchicks in strakke sportlegging en enorm ronde billen? Ik ook soms hoor, maar wees realistisch. Deze meiden trainen elke dag keihard voor dit lichaam en letten bovendien ook nog eens heel gestructureerd op wat ze eten. Logisch, want met dat fitness uiterlijk verdienen zij hun geld. Staar je ook niet blind op het aantal reacties en likes op een foto of het aantal online volgers of vrienden van iemand. Het lijkt soms misschien alsof iemand heel veel ‘vrienden’ online heeft maar is dat in werkelijkheid ook zo?

 

Zie anderen als een inspiratie

In plaats van het willen zijn zoals een ander kun je beter leren van anderen. Jij bent namelijk uniek en dat is precies wat jou zo leuk maakt. Juist door te leren van andermans goede eigenschappen en daar bewondering en respect voor te hebben kun je jezelf ontwikkelen. Kijk naar anderen met liefde en niet met afgunst.

 

Je kunt nooit weten wat een ander werkelijk voelt.

Iemand kan nog zo vrolijk, gelukkig en tevreden overkomen maar hou in gedachten dat je nooit in iemand anders zijn hoofd en gevoel kunt kijken. Je weet niet het hele verhaal omdat je simpelweg niet alles weet van anderen. Sommige mensen zijn er heel goed in om hun werkelijke gevoelens te verbergen door ‘mooi weer’ te spelen. Dat wat je aan de buitenkant ziet is niet altijd de werkelijkheid.

 

Focussen op wat je hebt

Door het kijken naar wat je niet hebt in plaats van wat je wel hebt maak je jezelf onterecht ongelukkiger. Wees dankbaar en blij voor wat je wél hebt in het leven en sta daar bij stil. Elke avond voordat ik ga slapen noem ik 5 dingen op waar ik dankbaar voor ben van die dag. Dit helpt me bewuster te worden van mezelf en van mijn leven zodat ik mijn dag met een positief gevoel af kan sluiten.

 

Het is jouw leven en alleen jij bepaalt wat je denkt en voelt. Alles wat je ziet is het resultaat van hoe jij erover denkt. Kijk vanuit liefde naar jezelf en anderen. Dat maakt jouw wereld zo veel mooier.

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content

Meer geluksstof lezen

10x dingen die mensen doen die eigenlijk best raar zijn

1. Dat sommige mensen op hun gemakje door de winkel slenteren en dan bij de kassa staan te zuchten als ze wat langer moeten wachten in de rij omdat ze dan ploseling haast hebben. 2. Mensen die hun auto zo dicht mogelijk bij de ingang van de sportschool parkeren om...

Het doel van het leven –levenspad en zielsbestemming

Sta jij wel eens stil bij de vraag wat je hier eigenlijk op aarde doet en wat het doel is van het leven? Je kunt hier eindeloos over nadenken, er zijn talloze boeken over geschreven maar niemand heeft het antwoord nog gevonden. Dat is ook niet zonder reden.. er is...

Mijn ontdekkingsreis: dit is wat ik doe om mezelf te ontwikkelen

De afgelopen jaren hebben ik me verdiept in zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik noem het een ontdekkingstocht naar mezelf. Ik wilde ontdekken waar ik gelukkig van word, welke overtuigingen ik over mezelf en de wereld heb, wat ik heb meegekregen vanuit mijn...

Ik geloof dat iedereen in staat is om meer geluk te ervaren door bewust te leven vanuit een positieve mindset. Je hebt geen invloed op het verleden en de toekomst. Het enige waar je invloed op hebt is de manier waarop jij erover denkt. Geluksstof stimuleert een positieve mindset met no-nonsense en praktische content.

Blijf op de hoogte